Pojdi na vsebino.

BLOG

5 razlogov zakaj izbrati naravna prehranska dopolnila

30 May 2022

Zadnja leta postajajo prehranska dopolnila vedno bolj priljubljena. Poplava prehranskih dopolnil na trgu nas zato večkrat postavi pred izbiro katero prehransko dopolnilo sploh izbrati.

Zakaj raje izbrati naravna prehranska dopolnila in ne sintetična prehranska dopolnila?

Naravna prehranska dopolnila so varnejša in učinkovitejša, saj so izdelana iz naravnih sestavin, ki jih telo lažje prepozna, bolje absorbira in prebavi.

Sintetična prehranska dopolnila so sestavljena iz umetnih snovi, ki jih telo težje prebavi in lahko povzročajo neželene stranske učinke.

Prav tako naravna prehranska dopolnila običajno vsebujejo več različnih naravnih sestavin, ki delujejo v sinergiji, medtem ko sintetična prehranska dopolnila običajno vsebujejo eno ali več umetnih snovi.

Kaj so naravna prehranska dopolnila?

Že samo ime pove, da gre za dopolnila narejena iz naravnih sestavin, brez dodanih umetnih snovi. V primerjavi s sintetičnimi prehranskimi dopolnili, zaradi nežnih proizvodnih postopkov, vsebujejo višje vsebnosti antioksidantov in drugih hranil.

5 razlogov zakaj so naravna prehranska dopolnila najboljša izbira

1. Naravno učinkovita

Prehranska dopolnila morajo biti varna za uporabo in služiti svojemu namenu - izboljševanje počutja. Naravna prehranska dopolnila so narejena iz polnovrednih živil, z nežnimi proizvodnimi postopki in brez dodanih škodljivih sestavin, kar zagotavlja njihovo učinkovitost, neoporečnost in visoko stopnjo absorpcije.

2. Naravne sestavine in boljša absorpcija

Sintetična prehranska dopolnila lahko vsebujejo nemalo nepotrebnih in nezdravih snovi. Naravna prehranska dopolnila vsebujejo hranila v čisti obliki.

Takšno obliko telo lažje prepozna in sprejme (absorbira).

V naravi in naši prehrani so hranila povezana z ''vojsko'' različnih pomožnih snovi in pogosto z različnimi oblikami ključnega hranila. Zato ni pomembno koliko hranila zaužijemo, temveč bolj to, koliko ga pride na pravo mesto v telesu in kakšno je njegovo delovanje.

Na trgu je mnogo prehranskih dopolnil in velika večina vsebuje (dodatne nepotrebne) sestavine, ki jih telo ne absorbira zlahka (ali jih sploh ne prepozna).

Takšna hranila težje izkoristi, zato je tudi njihova učinkovitost vprašljiva.

3. Vsebujejo več hranil

Študije kažejo, da imajo ekološki pridelki bistveno večje koncentracije antioksidantov in drugih hranil. Naravna prehranska dopolnila pa običajno izvirajo prav iz ekoloških živil. Prav tako se za proizvodnjo uporabljajo nežnejši proizvodni postopki, kot je npr. liofilizacija, z namenom da se ohrani čim več hranil.

4. Brez umetnih dodatkov in konzervansov

Naravna prehranska dopolnila ne vsebujejo umetnih dodatkov in konzervansov.

''Polnila'' in pomožne snovi, ki jih večkrat najdemo v sintetičnih prehranskih dopolnilih, večkrat vsebujejo spojine, kot so koruzni maltodekstrin, silicijev dioksid, magnezijev stearat in titanov dioksid.

Te sestavine se običajno ne pojavljajo v naravi in lahko zdravju naredijo več škode, kot koristi.

Z uživanjem naravnih prehranskih dopolnil veste da uživate izdelek, ki ni bil izpostavljen stotinam strupenih kemikalij. Številni pesticidi in herbicidi so lahko rakotvorni ali povzročajo endokrine motnje.

5. Naravna prehranska dopolnila so prijazna do okolja in živali

Skrb za planet je temelj sodobne družbe. Z njo pa zagotavljanje boljše in lepše prihodnosti. Vizija o boljši prihodnosti temelji na trajnostnih pristopih, ter se vseskozi spogleduje s kreativnostjo, drugačnostjo, okoljevarstvom, novimi znanji in odgovornostjo do sočloveka, novih generacij in narave.

Naravna prehranska dopolnila ponujajo nove, bolj ''zelene'' in okolju prijazne formulacije, ki vključujejo omejevanje izdelkov živalskega izvora, prehod na ekološke in trajnostne metode kmetovanja, dajanje prednosti kratkim dobavnim verigam, ipd.

Z izbiro naravnih prehranskih dopolnil, tako ne poskrbite samo za zdravje vašega telesa, ampak tudi za okolje.

Zakaj izbrati naravna prehranska dopolnila Together Health?

Naša ponudba naravnih prehranskih dopolnil temelji na osnovi polnovredne hrane in minimalnemu posegu v procesu njene predelave. Na naše virtualne police smo želeli postaviti prehranska dopolnila, ki so 100% naravna, varna za uživanje, visoko kakovostna in imajo dokazano visoko stopnjo absorpcije.

Prehranska dopolnila Together Health, so točno takšna. Dopolnila NE vsebujejo pšenice, živega kvasa, glutena, škroba, mlečnih sestavin (laktoze), polnil, veziv, kemikalij, aditivov, barvil, prezervativov, pesticidov in gensko spremenjenih organizmov (GSO). Prehranska dopolnila so tako varna tudi za uporabo v času nosečnosti. Kapsule so iz rastlinske celuloze in po zaužitju ne dražijo želodca.

Prejšnji
Naslednji

Hvala za prijavo na e-novičke!

Ups! S tem e-mailom si se že registriral/a. Poskusi ponovno.

Naravna podpora črevesju

Najbolj prodajani izdelki

OMEGA 3 OLJE ALGE, 30 kapsul
Čisto 100% olje iz alg. EPA in DHA sintetizirajo alge, s katerimi se hranijo ribe. Ribe same torej ne proizvajajo DHA, temveč ga zaužijejo med prehranjevanjem z algami. Poleg DHA se v ribah kopičijo tudi težke kovine in pesticidi. Zato je toliko bolj pomembno,...
Redna cena
€9,99
Redna cena
€19,99
Znižana cena
€9,99
VEGANSKI VITAMINI IN MINERALI, 60 kapsul
Uporabno najmanj do konca junija 2024 Popolna podpora veganskemu & vegetarijanskemu načinu prehranjevanja. ✔ Vsa bistvena hranila, ki jih je pri veganski prehrani težko dobiti✔ Varna oblika vitamina B12 z visoko stopnjo absorpcije✔ Železo na osnovi polnovredne hrane✔ Vsebuje naravni bioaktivni kalcij iz morskih alg NARAVNO...
Redna cena
€4,99
Redna cena
€16,99
Znižana cena
€4,99
NARAVNI B KOMPLEKS, 30 kapsul
Uporabno najmanj do konca junija 2024 B KOMPLEKS - VSESTRANSKA PODPORA TELESU. Naravno prehransko dopolnilo B kompleks je vegansko prehransko dopolnilo iz naravne hrane visoke kakovosti, ki vsebuje tudi pulpo citrusov, z naravno prisotnimi bioflavonoidi. Naravni B kompleks vsebuje vseh 8 esencialnih vitaminov B skupine....
Redna cena
€3,30
Redna cena
€10,99
Znižana cena
€3,30
NARAVNI VITAMINI IN MINERALI ZA MOŠKE, 30 kapsul
To prehransko dopolnilo je ustvarjeno posebej za moške, saj prinaša popolno vitaminsko in mineralno formulo, ki podpira njegov življenjski slog - ne glede na to, kaj počne. Vsebuje 22 osnovnih hranil, ki zagotavljajo popolno prehransko podporo vsak dan. NARAVNO UČINKOVITE SESTAVINEPrehransko dopolnilo za moške...
Redna cena
€7,99
Redna cena
€15,99
Znižana cena
€7,99

Izberi možnosti

Zadnji ogledani izdelki

Spremljaj nas na socialnih omrežjih

Edit Option
this is just a warning
Prijava
TVOJA KOŠARICA
0 Produkti